Nieuws

Bruma vergeleken met Balotelli: 'Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in Turkije'

Bruma vergeleken met Balotelli: 'Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in Turkije'

18-06-2022 14:59

Bruma maakt naar alle verwachting de overstap van PSV naar Fenerbahce. Ersin Kursunlu, scout van de Eindhovenaren, verwacht dat de Portugese aanvaller gaat slagen in Turkije.

Bruma kwam in 2019 voor twaalf miljoen euro over van RB Leipzig, maar wist in Eindhoven geen potten te breken. "De verwachtingen waren hooggespannen toen Bruma naar PSV kwam", vertelt Kursunlu tegenover Sabah. "Het was moeilijk voor hem om te wennen aan de snelheid bij PSV. Hij is snel, wendbaar en atletisch. Dit soort type spelers rendeert over het algemeen beter in de Turkse competitie dan in de Eredivisie."

Kursunlu vergelijkt de situatie van Bruma met die van Mario Balotelli."Hij speelt nu bij Adana Demirspor. Ook hij heeft zichzelf teruggevonden in de Süper Lig. Bruma heeft eerder uitgeblonken in Turkije. Voor spelers als Bruma is de Turkse competitie geschikter." Bruma speelde in het verleden al voor Galatasaray en Gaziantepspor en lijkt op korte termijn te tekenen bij Fenerbahce.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!