Nieuws

Van Beukering over carrièreswitch: 'Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?'

Van Beukering over carrièreswitch: 'Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?'

18-06-2022 12:03

Johnny van Beukering heeft zijn leven herpakt. De voormalig Feyenoord heeft vanwege financiële problemen zware jaren achter de rug, maar inmiddels gaat het weer goed met hem.

Van Beukering stond in de Eredivisie onder contract bij Vitesse, NEC, De Graafschap en Feyenoord. De voormalig spits groeide uit tot een cultheld en kreeg de bijnaam 'Johnny van de Burger King'. Hij moest op 28-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen wegens blessureleed. Na zijn voetbalcarrière belandde Van Beukering in een diep dal en kwam hij zelfs in de schuldsanering terecht. "Ik ging van het paradijs naar de hel", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Mensen hebben geen idee van hoe diep ik heb gezeten. Alles was ik kwijt, echt alles. We moesten met het gezin leven van vijftig euro per week."

Inmiddels heeft Van Beukering zijn leven weer opgepakt en is hij doordeweeks werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Hier geeft de 38-jarige Velpenaar ouderengym in zijn geboordteplaats. In het weekend werkt hij als nachtportier bij een Tilburgse stripclub. "Urenlang tieten kijken, wie wil dat nou niet?", zegt Van Beukering lachend. "Dit is met afstand de mooiste club waarvoor ik ooit heb gewerkt."