Transfernieuws

'Geen vijftig miljoen euro: Bayern en Liverpool akkoord over transfersom'

'Geen vijftig miljoen euro: Bayern en Liverpool akkoord over transfersom'

17-06-2022 16:08 Laatste update: 16:12

Volgens Fabrizio Romano is de transfer van Sadio Mané naar Bayern München in kannen en kruiken. De doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse journalist rept over een 'here we go'. Daarnaast weet BILD wat het vertrek van de Afrikaanse buitenspeler Liverpool oplevert.

Met die leus bevestigt transferspecialist Romano altijd een definitieve overgang. Liverpool heeft het laatste bod van Bayern München vrijdag geaccepteerd, waardoor niets meer de stap naar de Allianz Arena in de weg staat. De belangstelling van Der Rekordmeister dateert al van enkele weken geleden. Mané tekent een contract voor drie jaar in Duitsland.

Eerder werden aanbiedingen van de regerend Bundesliga-kampioen nog resoluut van tafel geveegd door The Reds. Nu hebben zij volgens BILD overeenstemming bereikt over een transfersom van 32 miljoen euro. In totaal kan de transfersom nog oplopen met negen miljoen euro. Eerder bracht Sky Sports naar buiten dat er vijftig miljoen euro met de overgang gemoeid zou zijn.

Liverpool zette aanvankelijk in op dat bedrag, maar lijkt toch met minder genoegen te nemen om het contract van de Senegalees af te komen. In 2016 werd de aanvaller overgenomen van Southampton voor een bedrag van 41 miljoen euro. Daardoor lijken zij genoegen te nemen met een klein verlies voor Mané. Met de komst van Darwin Núñez sorteerde Liverpool al voor op het vertrek van de steraanvaller.