Nieuws

Belangrijkste voetbalorganen vragen minister Helder de Super League af te keuren

Belangrijkste voetbalorganen vragen minister Helder de Super League af te keuren

16-06-2022 15:56

De belangrijkste Nederlandse voetbalorganen hebben in een brief minister van Sport Conny Helder opgeroepen zich te verzetten tegen de Super League-plannen van enkele Europese topclubs. De minister woont in juli een hoorzitting bij over de komst van een mogelijke opzet van de nieuwe competitie. 

Dat weet De Telegraaf te melden. De brief is afkomstig van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, spelersvakbond VVCS en het Supporterscollectief Nederland. Ruim een jaar geleden ontstonden de eerste geluiden over een mogelijke gesloten competitie met Europese topclubs, maar na alle kritiek vielen veel van de twaalf clubs af die het project aanvankelijk wilden starten. De komst van de Super League is echter nog altijd niet uitgesloten. 

De internationale voetbalorganen dreigden de topclubs uit de Champions League te verwijderen en hierna besloten veel clubs zich toch van het plan te distantiëren. Inmiddels heeft de organisatie van de Super League een zaak aangespannen tegen de FIFA en UEFA. Op 11 en 12 juli vindt een hoorzitting plaats over de toekomst van de Super League. In de brief wordt minister Helder opgeroepen zich tegen de plannen te verzetten. 

'Een uitspraak van het Hof heeft verregaande consequenties voor de organisatie van de sport in Nederland', valt in de brief te lezen. 'Om de bijzondere en unieke positie van Nederland binnen het Europees sportmodel te waarborgen, vragen we u daarom om op te komen voor het Nederlands sportbelang en u uit te spreken tegen de komst van een Super League. We hopen dat u, samen met het Nederlands voetbal, het belang van ons sportmodel helpt borgen voor de toekomst.'