Nieuws

Van Hooijdonk over Cillessen: Zo houd je nooit een penalty tegen

Van Hooijdonk over Cillessen: "Zo houd je nooit een penalty tegen"

15-06-2022 08:06
4

Jasper Cillessen had meer moeten doen om de penalty van Gareth Bale tegen te houden, vinden Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. De Welshman mocht in de blessuretijd aanleggen voor een strafschop, die hij niet al te best inschoot. De Nederlandse doelman kwam echter tekort, maar Nederland won alsnog met 3-2. 

“Zo houd je nooit een penalty tegen”, roept Van der Vaart in de studio van de NOS, die terugblikt op de befaamde keeperswissel in 2014 waarin Tim Krul het veld betrad. “Als je dit ziet, snap ik het wel. Hij houdt deze alleen tegen als hij megaslecht was ingeschoten. Maar Cillessen zat überhaupt niet in de buurt.”

Van Hooijdonk vindt dat Cillessen eerder naar de grond moet gaan. “Deze bal komt niet in het zijnet terecht', merkt de voormalig spits op, die in zijn carrière genoeg strafschoppen heeft genomen. “Je ziet Cillessen enorm lang wachten. Hij zou de bal alleen tegenhouden bij een stift of een schot door het midden. Als je blijft wachten, zit de bal er altijd in als die binnen een meter van de paal wordt geschoten.”