Breaking news

'PSV gaat concurrentie aan met Ajax en strijdt om Premier League-rechtsback'

'PSV gaat concurrentie aan met Ajax en strijdt om Premier League-rechtsback'

14-06-2022 16:04 Laatste update: 17:37
2

PSV gaat in de komende dagen in gesprek met Ki-Jana Hoever over een mogelijke overstap naar Nederland, melden zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. Momenteel speelt de verdediger in de Premier League bij Wolverhampton Wanderers

In 2016 verkaste Hoever van Ajax - waar hij de jeugdopleiding doorliep - naar Liverpool. Een grote doorbraak bleef uit bij de grootmacht, waarna hij in 2020 voor een kleine tien miljoen euro verhuisde naar The Wolves. In het afgelopen seizoen kwam het talent (20) tot slechts tien duels in hoofdmacht, waarvan vier als basisspeler.

Zowel de club als de speler zouden openstaan voor een verhuurperiode, meldde The Athletic onlangs. Het Britse voetbalplatform onthulde dat Ajax eveneens interesse had in het talent uit de eigen jeugdopleiding. Volgens het ED is de dunne bezetting in de defensie één van de redenen waarom PSV bij Hoever is uitgekomen. Olivier Boscagli is langdurig geblesseerd en van Philipp Max en/of Phillipp Mwene wordt verwacht dat zij een transfer gaan maken.

Het contract van Hoever loopt tot medio 2025 door bij de Premier League-club. Voetbal International weet dat PSV de jeugdinternational als 'interessante optie' ziet voor de positie van zowel rechtsback als centrumverdediger.