Nieuws

'Tienjarig verblijf FC Twente-middenvelder ten einde: geen akkoord over contract'

'Tienjarig verblijf FC Twente-middenvelder ten einde: geen akkoord over contract'

07-06-2022 12:08

Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente, meldt TC/Tubantia. De middenvelder beschikt over een aflopend contract in Enschede en heeft geen akkoord weten te bereiken over een nieuwe overeenkomst.

Daardoor komt er een einde aan het tienjarige dienstverband van de 22-jarige spelverdeler bij de Tukkers. Zeker van een basisplaats was hij niet, alhoewel hij dit seizoen toch 26 Eredivisie-duels in actie kwam. Toch kwam hij maar tot slechts 861 minuten. Dat komt neer op een gemiddelde van 33 minuten per wedstrijd. Genoeg voor een nieuw contract voor Bosch blijkt het niet te zijn.

In een eerder stadium gaf Twente al aan de optie die in de aflopende verbintenis stond niet te gaan lichten. Toch ging de club met de speler in gesprek over een langer verblijf. Die onderhandelingen zijn naar het blijkt op niets uitgelopen. Daardoor is Bosch transfervrij op te pikken voor andere geïnteresseerde clubs.

Beoogd opvolger komt niet
In de zoektocht naar versterking voor het middenrif zou FC Twente volgens de regionale krant zijn uitgekomen bij Tjaronn Chery. De middenvelder dacht transfervrij te kunnen vertrekken bij Maccabi Haifa, maar daar blijkt geen sprake van te zien. TC/Tubantia weet dat daardoor de ploeg van trainer Ron Jans is afgehaakt, aangezien het geen transfersom wenst te betalen voor de speler die eerder actief was in de jeugdopleiding van de club.