Nieuws

Hongarije trapt 'Poule des Doods' verrassend af en verslaat Engeland na 60 jaar

Hongarije trapt 'Poule des Doods' verrassend af en verslaat Engeland na 60 jaar

04-06-2022 20:09 Laatste update: 21:06

Hongarije heeft zaterdagavond Groep A3, de 'Poule des Doods', verrassend de eerste wedstrijd van Engeland weten te winnen. Een benutte strafschop van Dominik Szoboszlai was voldoende voor de overwinning, waardoor de Hongaren in ieder geval enkele uren groepshoofd zijn. Italië en Duitsland, de andere twee landen uit de groep, spelen later op de avond.

Engeland had het meeste balbezit, maar speelde stroef en vond maar moeilijk de gaten in de Hongaarse defensie. In de tweede helft leek het wachten op een Engelse treffer, maar na ruim een uur spelen ging Reece James de fout in. De verdediger raakte met zijn arm een Hongaars hoofd tijdens een verdedigende actie en de scheidsrechter vond dat voldoende voor een strafschop. Szoboszlai ging achter de bal staan en scheit feilloos binnen: Jordan Pickford was kansloos.

Na de tegengoal besloot Engeland toch maar iets meer gas te geven, maar de meeste aanvallen stierven in schoonheid bij de eindpass. Harry Kane was in de slotfase nog dicht bij de treffer, maar zijn verrassende inzet belandde op de verkeerde kant van de kruising. Na vijf minuten blessuretijd zat de wedstrijd erop en konden de Hongaren juichen.

Het Hongaarse thuispubliek was niet aanwezig vanwege een straf van de UEFA, maar enkele duizenden Hongaarse kinderen mochten wél hun helden aanmoedigen en werden getrakteerd op een memorabele avond. Treffend: Hongarije won zaterdagavond in de Puskás Arena. De laatste keer dat Hongarije van Engeland won, dateerde uit 1962, toen Ferenc Puskas nog deel uitmaakte van de nationale ploeg. 

Andere uitslagen

Armenië - Ierland 1-0
Finland - Bosnië-Herzegovina 1-1
Litouwen - Luxemburg 0-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!