Portugal pakt een punt tegen Spanje na invalbeurt van Cristiano Ronaldo

02-06-2022 23:04

Spanje en Portugal hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de Nations League. In Madrid werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Bij de Portugezen zat sterspeler Cristiano Ronaldo op de bank. Verder traden beide landen aan met sterke elftallen. In Spanje kwam het eerste gevaar van de kant van de bezoekers. Rafael Leao was dichtbij de openingstreffer, maar schoot net over. Enkele minuten later gaf Spanje een lesje counteren. Met een vlijmscherpe omschakeling kwamen de Spanjaarden via Álvaro Morata op een 1-0 voorsprong. De eerste helft bracht verder weinig spektakel waardoor beide teams met diezelfde stand de kleedkamers opzochten.

De tweede helft begon nog tam, maar na het invallen van Ronaldo in de 62ste minuut kwam er weer leven in de brouwerij. De Portugezen creëerden kleine kansen, maar kwamen in de 82ste minuut tot de grootste mogelijkheid. En die werd ook optimaal benut: Joao Cancelo tikte de 1-1 tegen de touwen. Jordi Alba had in de slotfase nog dé kans op 2-1, maar de linksback kopte voor open goal naast.