Amsterdams spandoek zorgt voor onvrede bij PSV-fans: 'Dit overschrijdt de grens'

Amsterdams spandoek zorgt voor onvrede bij PSV-fans: 'Dit overschrijdt de grens'

25 oktober - 17:28
Eredivisie 0 Reacties

Het spandoek dat door Ajax-fans ontrold werd voorafgaand aan de topper tegen PSV is in Eindhoven op weerstand gestuit. Er stonden twee PSV'ers als Calimero afgebeeld en ze droegen een shirt met 'Brainfart Aidshoven' erop.

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, was niet over het spandoek te spreken. "Dat zit wat mij betreft aan de verkeerde kant van de grens", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Een gemiste kans, want het is niet bepaald een doekje dat je ongezien het stadion in kunt smokkelen."

Het ontrollen van spandoeken hoort er wel bij, zo wil Timmermans benadrukken. "Rivaliteit hoort bij voetbal en ook supporters die elkaar uitdagen. De grens tussen humoristisch bedoeld en kwetsend ervaren is soms erg dun. En helaas wordt ook regelmatig de grens doelbewust overschreden."

De afgebeelde PSV'ers werden als Calimero afgebeeld om de vermeende jaloezie in Eindhoven over de Champions League-miljoenen die Ajax binnenhaalt af te beelden. De spelers op het veld namen geen wraak, want de thuisploeg won met 5-0 en deelde de concurrent daarmee een gevoelige tik uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie