Nieuws

Zinchenko weer tot tranen geroerd: 'Wil Oekraïners één seconde laten glimlachen'

Zinchenko weer tot tranen geroerd: 'Wil Oekraïners één seconde laten glimlachen'

31-05-2022 22:32

Oleksandr Zinchenko staat woensdagavond met het nationale elftal van Oekraïne tegenover Schotland in de play-offs voor een WK-ticket. De middenvelder van Manchester City kon op de persconferentie in aanloop naar het duel zijn tranen niet bedwingen en wil zijn landgenoten trots maken. 

Oekraïne speelt na het duel met Schotland nog drie wedstrijden in de Nations League. Tussen 8 en 14 juni treft het land Ierland, Armenië en nogmaals Ierland. Zinchenko sprak over de oorlogssituatie in Oekraïne en hield het niet droog. "k kan het Oekraïense volk beloven dat we alles geven om deze wedstrijd te winnen. We willen de mensen in Oekraïne trots maken. En een reden geven om weer te kunnen glimlachen, ook al is het maar voor een paar seconden", zei de geëmotioneerde Zinchenko. 

De situatie is nog altijd chaotisch in Oekraïne. "Iedereen wil dat er een einde komt aan deze oorlog", zegt de middenvelder. "Ik heb kinderen gesproken die er niets van begrijpen en die dromen van vrede. Dat is hun droom. We hebben nog een droom: we willen het WK halen", besluit Zinchenko.