Nieuws

De Telegraaf: Ajax-belangstelling in 'interessante optie' Koopmeiners is serieus

De Telegraaf: Ajax-belangstelling in 'interessante optie' Koopmeiners is serieus

30-05-2022 21:13
1

Ajax overweegt serieus om Teun Koopmeiners aan boord te halen, meldt De Telegraaf. Clubwatcher Mike Verweij weet dat de Nederlander ook al in beeld was toen Marco Overmars nog actief was bij de club.

Eerder op de maandag trad de ochtendkrant met het nieuws over Koopmeiners naar buiten. Ajax zou in hem ‘een interessante optie’ zien. In de Kick-Off Voetbalpodcast gaat Verweij er wat dieper op in. "Er is kenbaar gemaakt dat hij op de lijst staat bij Ajax. Niet op de lijst van een mannetje van vijftig die ze altijd hanteren, maar echt op de shortlist."

De journalist maakt kenbaar dat Ajax de Oranje-international al eens eerder in beeld hadden. "Koopmeiners was bij Marc Overmars al in beeld op het moment dat hij nog bij AZ speelde. Er is destijds ook gesproken tussen Overmars en Koopmeiners", zegt hij. "Ajax ziet in hem een goede toevoeging op het middenveld."

Koopmeiners heeft een uitstekend debuutseizoen in de Seria A achter de rug, bij Atalanta Bergamo. De controlerende middenvelder begon nog op de bank, maar wist zich gedurende het seizoen in de basiself te knokken. In dertig competitiewedstrijden kwam hij tot vier treffers en wist hij één keer succesvol een ploeggenoot te bedienen.