Nieuws

'Ajax kijkt naar Nederlands elftal en informeert naar Flekken en Koopmeiners'

'Ajax kijkt naar Nederlands elftal en informeert naar Flekken en Koopmeiners'

30-05-2022 07:25 Laatste update: 07:26
1

Ajax heeft geïnformeerd naar Mark Flekken en Teun Koopmeiners, weet De Telegraaf te melden. De Amsterdammers zijn toe aan verjonging in de keepersafdeling en waren al in de tijd van Marc Overmars gecharmeerd van de middenvelder van Atalanta. 

De Telegraaf pakt maandagochtend uit met de rubriek 'een blik op de situaties van de internationals voor wie een transfer kan gaan spelen', aangezien de helft van de Oranje-selectie bezig is met nieuwe clubs. Noa Lang wordt in verband gebracht met AC Milan, Frenkie de Jong kan naar Manchester United, maar Mark Flekken is een opvallende naam in het lijstje. 

De doelman was dit seizoen bepalend voor SC Freiburg en mocht dit jaar in het Nederlands elftal debuteren. 'Het is niet voor niets dat Ajax officieel naar zijn contractsituatie informeerde en overweegt hem aan te trekken', schrijft de krant. Met Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer zit Ajax met twee doelmannen die bijna de veertig jaar aantikken, terwijl Jay Gorter (21) wellicht te onervaren is om de grote duels te spelen.

Koopmeiners

In het lijstje van De Telegraaf komt ook Koopmeiners voor en schrijft dat Overmars 'gecharmeerd was van en gesprekken voerde met Koopmeiners, die destijds nog voor AZ speelde'. Inmiddels is Koopmeiners actief bij Atalanta en wordt hij gezien als een interessant optie op het middenveld van de Amsterdammers. De Nederlander ligt tot 2025 vast in Italië.