FC Twente-directeur stipt moment van escalatie aan: 'Dat was de druppel'

28-07-2023 06:57 Laatste update: 06:59
5

Paul van der Kraan spreekt schande van de taferelen op de tribunes van de Grolsch Veste. De algemeen directeur van FC Twente wijst één specifiek moment aan waarop de boel escaleerde.

Twente won de eerste wedstrijd uit het tweeluik in de Conference League tegen Hammarby IF weliswaar, maar na afloop escaleerde de boel onder de supporters op tribunes. Tukkers gingen op de vuist met Zweedse fans, die op de een of andere manier op de hoofdtribune waren belandt.

Van der Kraan brengt de situatie in beeld en stipt hét moment van escalatie aan. "Het duurde allemaal erg lang na afloop van de wedstrijd. Ik begrijp niet dat de spelers zelf niet doorhebben dat er wat gaande is. De druppel was volgens mij dat de spelers van Hammarby ook nog eens voor dat vak gingen staan, dan gaat het hard", luidt de conclusie van de directeur.

Over een kleine week is het de beurt aan Twente om naar Zweden te reizen. Om dergelijke confrontaties te voorkomen bestaat er een kans dat de Nederlandse fans die tocht niet zullen maken, zo stelde Van der Kraan na afloop van het duel na een vraag van een journalist over deze mogelijke maatregel.