Ten Hag vergelijkt Antony met Oranje-icoon: 'Dat is zo moeilijk te verdedigen'

17-04-2023 12:50
1

Erik ten Hag ziet gelijkenissen tussen Antony en Arjen Robben. De manager van Manchester United ziet de Braziliaan dingen doen die hij in het verleden ook veel heeft teruggezien bij het inmiddels gestopte Oranje-icoon.

Zondagavond speelde Manchester United met Antony in de basis tegen Nottingham Forest. The Mancunians wonnen met 0-2, waar de aanvaller een belangrijk aandeel in had. Antony kwam één keer tot scoren en kreeg daardoor na afloop van het duel de schijnwerpers op zich.

"Ik weet dat Antony zijn rechtervoet meer moet gebruiken, hij kan buitenom. Maar hij is ook zo goed wanneer hij binnendoor gaat", begint Ten Hag tijdens een persmoment. De Nederlander haalt vervolgens de vergelijking met Robben uit de kast. "Ik heb Arjen Robben veel gezien. Mensen zeiden altijd over hem: hij heeft maar één truc. Maar daar was hij zo briljant in. Niemand kon hem stoppen."

"Zijn dribbels op de eerste meters zijn buitengewoon, dat is zo moeilijk te verdedigen", gaat Ten Hag vervolgens verder over Antony. Door de overwinning heeft United de derde plek weer overgenomen van Newcastle United, dat met 3-0 van Aston Villa verloor.