De Visser: 'Gakpo is een talent, maar in de grote duels laat hij te weinig zien'

31-12-2022 21:30 Laatste update: 13:56
1

Cody Gakpo heeft voor naar verluidt vijftig miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool FC gemaakt. VoetbalNieuws sprak meesterscout Piet de Visser aan het begin van dit seizoen over de aanvaller van de Eindhovenaren.

"Gakpo vind ik een supertalent, maar in grote wedstrijden…De twee tegen AS Monaco en de twee Rangers FC, daar laat hij nóg te weinig zien", aldus De Visser, die doelde op de Champions League-kwalificatiewedstrijden van de Eindhovenaren. In beide tweeluiken liet Gakpo het afweten en uiteindelijk plaatste PSV zich niet voor het miljardenbal. Dat de prestaties van de aanvaller in grote wedstrijden een ding blijft is duidelijk. Ook op het WK was Gakpo vooral in de groepsfase van grote waarde. Vooral tegen Argentinië kwam de jeugdexponent van PSV niet goed voor de dag.  

Toch heeft De Visser alle vertrouwen in de toekomst van Gakpo, al is de stap naar Liverpool mogelijk te groot volgens de meesterscout. "Maar Gakpo komt er wel. Ik heb altijd gezegd: blijf nog maar een jaar bij PSV, of maak een tussenstap. Hij gaat er in ieder geval komen. Het is een talent. Hij staat in mijn talentenlijst."

Het interview met De Visser werd begin dit seizoen afgenomen, maar de discussie over de prestaties van Gakpo blijven ondanks zijn uitstekende prestaties dit seizoen bestaan. 

@voetbalnieuwsvn Droomtransfer voor Gakpo, maar Liverpool is in ieder geval geen tussenstap😅🤩 #devisser #pietdevisser #gakpo #codygakpo #vj #voorjou #vjp #voetbal #voetbalnieuws #psv #liverpool #fy ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依