Maatsen verklaart transfer naar Dortmund: 'Dat was het eerste wat in mij opkwam'

12 januari - 11:31 Laatste update: 11:33

Ian Maatsen heeft zijn huurtransfer van Chelsea naar Borussia Dortmund officieel afgerond. De linksback wordt het komende halfjaar door de Duitsers overgenomen van de Engelsen. In gesprek met de clubmedia vertelt hij zijn motivatie om naar Bundesliga te trekken.

Waarom gaat Ian Maatsen naar Borussia Dortmund?

"Het is tijd om aan de slag te gaan, om de mensen te laten zien waar ik toe in staat ben", waren de eerste woorden van de pas 21-jarige vleugelverdediger. Dortmund wilde naar verluidt in eerste instantie een koopoptie voor hem bedingen, maar zo ver is het niet gekomen. In de komende maanden kan Maatsen in het Signal Iduna Park laten zien wat zijn kwaliteiten zijn.

"Het voelde meteen goed toen ik gisteren (donderdag, red.) op het vliegtuig stapte. Ik wil de supporters laten zien dat ik vol overgave voor deze club wil spelen. Het eerste wat in mijn gedachten opkwam was het stadion en Die Gelbe Wand", legt hij uit. Bondscoach Ronald Koeman is sowieso fan van de snelle en wendbare flankenflitser. Wanneer Maatsen een goed halfjaar draait in Duitsland, zou hij ook serieus kans kunnen maken op een plaats in de EK-selectie.

Wat zijn de kwaliteiten van Ian Maatsen?

Maatsen vertelt in een korte video dat hij een speler is die graag de bal heeft. "Ik laat graag mijn skills zien, maar van verdedigen geniet ik ook. De trainer heette me welkom en zei dat het tijd is om aan de slag te gaan. Je kunt je alleen laten zien op het veld. Ik denk niet dat ik veel tijd nodig heb om me aan te passen, dat komt wel als ik met de jongens train. Ik ga er gewoon van genieten en dan komt de rest vanzelf."