Bosz gaat voor het eerst werken met bekerkeeper: Drommel onder de lat bij PSV

20-12-2023 12:51 Laatste update: 14:16

Peter Bosz gaat donderdagavond voor het eerst gebruikmaken van een zogeheten bekerkeeper, zo maakt de oefenmeester van PSV tijdens de persconferentie voorafgaande van de wedstrijd tegen FC Twente bekend. Bosz gaf aan dat hij dit aan het begin van het seizoen al aan reservedoelman Joel Drommel duidelijk had gemaakt.

Drommel speelde dit seizoen nog geen minuut onder Bosz, waar hij wel twee keer onder de lat stond bij Jong PSV. Dit is voor 27-jarige doelman alleen mogelijk als het in de Keuken Kampioen Divisie een ander beloftenteam treft. Dit was op 20 oktober tegen Jong FC Utrecht en 15 december tegen Jong Ajax het geval. Vorig seizoen was Drommel onder Ruud van Nistelrooy ook al aangewezen als doelman in het bekertoernooi, waar hij uiteindelijk ook in de na een strafschoppenserie gewonnen finale tegen Ajax onder de lat stond.

Sinds zijn komst naar Eindhoven in de zomer van 2021 stond Drommel 57 keer onder de lat van PSV. In totaal hield de doelman achttien keer zijn doel schoon. Donderdagavond mag Drommel het opnemen tegen zijn oude werkgever uit Enschede.