Nieuws

Done deal: Liverpool rondt komst negentienjarig Portugees toptalent af

Done deal: Liverpool rondt komst negentienjarig Portugees toptalent af

23-05-2022 12:38
1

Liverpool heeft de transfer van Fabio Carvalho van Fulham naar Liverpool officieel bevestigd, via de clubsite. Met de transfer is naar verluidt zes miljoen euro gemoeid.

De negentienjarige basisspeler van de Championship-kampioen is vanaf 1 juli speler van Liverpool. The Reds laten niet weten voor hoeveel jaar het Portugese toptalent getekend heeft. Op de laatste dag van de winterse transfermarkt ketste de overgang van Carvalho naar de Premier League-topclub nog af.

Het contract van Carvalho verloopt bij Fulham over enkele weken. Naar alle waarschijnlijkheid betaalt Liverpool alsnog een transfersom om de 'warme banden' met de Londenaren intact te houden. Met tien goals en acht assists was de tiener belangrijk voor de kersverse promovendus. Daarbij debuteerde hij voor Jong Portugal in maart van dit kalenderjaar. De spelmaker beschikt eveneens over de Engelse nationaliteit.

Tot dusver is Carvalho de enige inkomende transfer bij de ploeg van manager Jürgen Klopp. Divock Origi vertrekt transfervrij naar AC Milan, waar Marko Grujic de permanente overstap naar FC Porto maakt. Dit seizoen werd de Serviër al verhuurd aan de Portugese topclub.