Nieuws

De Mos lyrisch: 'Ik ben vanaf dag één fan van hem. Hij kan zo mee bij Ajax'

De Mos lyrisch: 'Ik ben vanaf dag één fan van hem. Hij kan zo mee bij Ajax'

22-05-2022 13:49

Aad de Mos heeft lovende woorden over voor Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken. De Belg voldoet volgens de analist zonder twijfel aan het niveau van Ajax, waarmee hij in verband wordt gebracht naar aanleiding van de overstap van trainer Alfred Schreuder.

De Mos is lyrisch over de middenvelder en ziet in hem een basisspeler voor het Belgische nationale elftal. De oud-trainer is zelfs van mening dat de 29-jarige Bruggeling van hoger niveau is dan Leicester City-middenvelder Youri Tielemans. "Vanaken is natuurlijk beter dan Tielemans", aldus De Mos in De Zondag. "Ik ben van dag één een fan van Vanaken en die jongen wordt nog steeds onderschat."

Volgens de oud-trainer is Vanaken klaar voor een stap hogerop. "Vanaken kan zo mee bij Ajax. Tielemans was tegen PSV twee keer ook al niet goed. Laat Vanaken Tielemans maar vervangen bij Leicester City, je zal het verschil wel zien. Vanaken moet zijn bescheidenheid van zich afgooien en een grote transfer maken", aldus De Mos.

Vanaken heeft nog een contract tot medio 2025 bij Club Brugge. Het lijkt er niet op dat de middenvelder gaat vetrekken uit België. Tielemans zou daarentegen wél een overstap kunnen maken. Onder meer Arsenal zou de middenvelder op willen pikken bij Leicester.