Koeman krijgt krediet van Laporta: 'Natuurlijk blijft hij trainer van Barcelona'

Koeman krijgt krediet van Laporta: 'Natuurlijk blijft hij trainer van Barcelona'

De positie van Ronald Koeman staat niet op het spel tijdens El Clásico. Zelf sprak de oefenmeester zijn vertrouwen al uit, terwijl Joan Laporta even later definitief met het nieuws naar buiten kwam.

Op de afsluitende persconferentie in aanloop naar de Spaanse topper gaf Koeman aan het niet nodig te vinden dat de media elke week een item maakt van zijn aanblijven. "Het is niet nodig dat Joan Laporta elke week zegt dat ik mag blijven. Ik voel de steun van de voorzitter, maar ik weet als geen ander dat alles draait om de resultaten. Ik heb niet het idee dat het zondag een examen is. Het is een Clásico: een belangrijke, maar geen beslissende wedstrijd."

Preses Laporta bevestigde dat tegen Diario Sport en maakte daarmee een eind aan alle geruchten. "Ja, natuurlijk zal Koeman ook na de Clásico nog trainer zijn." Koeman kan tegen de aartrivaal weer beschikken over Jordi Alba, waardoor de Nederlander meer opties heeft met zijn ploeg. Of hij zijn ploeg favoriet acht, laat hij in het midden. "In El Clásico is er nooit een favoriet, maar wij spelen thuis. We moeten met de borst vooruit spelen", besluit Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie