Nieuws

Steijn ziet opvolger van Okoye in Nederland lopen: Fijne vent om mee te werken

Steijn ziet opvolger van Okoye in Nederland lopen: "Fijne vent om mee te werken"

16-05-2022 18:30

Een vertrek van Nick Olij bij NAC Breda lijkt aanstaande. De keeper, die afgelopen donderdag nog werd uitgeroepen tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie, kan zich mogelijk gaan herenigen met Maurice Steijn bij Sparta.

Nu de degradatietemperatuur is gezakt, kan Sparta met een gerust hart naar de selectie van volgend seizoen gaan kijken. De positie onder de lat zal één van de hoogste prioriteiten krijgen, aangezien Maduka Okoye zijn heil in de Premier League gaat zoeken bij Watford. Olij, die al eerder aangaf toe te zijn aan een stap hogerop, wordt nu genoemd om de Nigeriaan op te volgen.

Een overstap naar Sparta betekent dat Olij wordt herenigd met Maurice Steijn. De twee werkten al eerder samen bij NAC, en heeft er voor gezorgd dat Steijn een hoge pet van hem opheeft. "Ik vind Nick een uitstekende keeper en een hele fijne vent om mee te werken", aldus de oefenmeester na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo, geciteerd door Voetbal International.

"Als het aan mij zou liggen zou ik hem graag deze kant op halen, maar dat is niet alleen aan mij", besluit Steijn. De 26-jargige Olij ligt nog voor twee seizoenen vast bij De Parel van het Zuiden, waardoor de portemonnee zal moeten worden getrokken.