PSV wint nipt op bezoek bij degradant PEC, Ledezma maakt eerste treffer

15-05-2022 16:54 Laatste update: 17:03

PSV heeft op de slotronde van de Eredivisie nipt gewonnen op bezoek bij PEC Zwolle. Beide ploegen hadden nergens meer om voor te spelen, maar in een vermakelijk duel werd alsnog drie keer gescoord. Richard Ledezma bezorgde de bezoekers twintig minuten voor tijd de winst en maakte daarmee zijn eerste treffer voor de hoofdmacht van PSV

PSV kon de tweede plaats voor het duel al niet meer ontgaan, terwijl PEC Zwolle al gedegradeerd was en het volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie door zal brengen. Bruma opende na ruim tien minuten spelen de score. PSV leek een gemakkelijke midag tegemoet te gaan, maar Gervane Kastaneer zorgde binnen enkele minuten voor de gelijkmaker. PEC leek voor rust zelfs op voorsprong te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft verliet Joey Veerman na een kwartier het veld voor Ledezma. Noni Madueke en Bruma werden eveneens gewisseld en Johan Bakayoko en Maxi Romero traden binnen de lijnen. Twintig minuten voor tijd zorgde de ingevallen Ledezma voor de 1-2 van PSV. De jonge speler werd heerlijk weggestuurd na een lange bal van Jordan Teze en schoot beheerst binnen. In de slotfase ontstond nog een opstootje tussen Roger Schmidt en Daishawn Redan, beide heren moesten dat ontgelden met een gele kaart.

Door de overwinning beëindigt PSV het seizoen met 81 punten en blijft koploper Ajax na het gelijke spel op 83 punten staan. PEC haalde dit seizoen 27 punten en wist in de vorige speelronde al dat degradatie een feit was.