Nieuws

Langeler gaat bondscoachschap Curaçao combineren met FC Groningen-functie

Langeler gaat bondscoachschap Curaçao combineren met FC Groningen-functie

11-05-2022 10:51
2

Art Langeler, huidig bondscoach van Curaçao, gaat zijn werkzaamheden op het Carïbische eiland combineren met een functie van FC Groningen. De 51-jarige trainer is benoemd tot Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw bij de noorderlingen.

Mark-Jan Fledderus is content met de aanstelling van de ervaren Langeler. "De functie van Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw is een belangrijke binnen onze opleiding", reageert de technisch directeur via het clubkanaal. "Het is het voorportaal voor de doorstroming van onze grootste talenten naar de eerste selectie van FC Groningen."

Fledderus is trots dat de subtopper een man van het formaat Langeler aan de club heeft weten te binden. "Art heeft zijn sporen in het betaald voetbal verdiend en diverse voorname posities bekleed in het traject van opleiden. Het is mooi dat hij gelooft in onze visie en manier van werken. Wij hebben er heel veel vertrouwen in dat Art in deze belangrijke leidinggevende rol op Corpus den Hoorn ons kan helpen in het verder ontwikkelen en versterken van de kwaliteit van de opleiding."