Nieuws

Feyenoord dankt Legioen en is 'zeer ontstemd en teleurgesteld' in Marseille

Feyenoord dankt Legioen en is 'zeer ontstemd en teleurgesteld' in Marseille

06-05-2022 12:41
1

Feyenoord heeft in een statement op de clubsite hard uitgehaald naar de organisatie rondom de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Daarbij bedanken de Rotterdammers de meegereisde supporters voor hun getoonde steun.

Dankzij een 0-0 gelijkspel in de havenstad kwalificeerde Feyenoord zich voor het eerst in twintig jaar tijd weer eens voor een Europese finale. 'Allereerst hoopt Feyenoord dat alle meegereisde supporters na de wedstrijd veilig hun bestemming hebben bereikt en daar gezamenlijk nog hebben kunnen nagenieten van de historische prestatie in Marseille', schrijft de club in het persbericht.

'Helaas heeft een deel van de supporters lang niet alles van de wedstrijd in het stadion kunnen zien, vanwege het ronduit slechte verloop van de instroom vooraf in het uitvak. Lang niet iedereen was daardoor op tijd binnen', constateert de club. 'En dat terwijl het voor die tijd ook al mis was gegaan bij de fanzone op Prado Beach, waar supporters toen het noodweer uitbrak de dupe werden van de agressieve houding van de autoriteiten. Tot overmaat van ramp verliep ook de uitstroom van supporters bij het uitvak verre van vlekkeloos, waardoor velen tot diep in de nacht vast hebben gezeten in het stadion.'

Feyenoord geeft aan 'zeer ontstemd en teleurgesteld' te zijn over de gang van zaken rondom de wedstrijd. 'De club wijst erop dat supporters hierdoor gevaar hebben gelopen en de wedstrijd(dag) niet hebben kunnen beleven zoals het hoort.' De club kondigt aan het niet bij het statement te laten zitten en een officiële klacht bij de UEFA in te dienen.

Het statement sluit af met een positievere noot. 'Los van al deze gebeurtenissen is Feyenoord uiteraard zeer blij met het bereiken van de finale. De club hoopt op woensdag 25 mei in Tirana uiteraard weer op de steun van haar trouwe legioen. Informatie over de kaartverkoop voor de finale tegen AS Roma volgt zo snel mogelijk via de officiële clubkanalen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!