Nieuws

Euforische Dessers trots op Feyenoord: 'We kunnen ook knokken voor resultaat'

Euforische Dessers trots op Feyenoord: 'We kunnen ook knokken voor resultaat'

06-05-2022 08:20 Laatste update: 09:30
1

Cyriel Dessers verscheen donderdagavond uitzinnig voor de camera van Veronica na het bereiken van de Conference League-finale. De spits had moeite met de rook tijdens de openingsfase van het duel, maar uiteindelijk trok Feyenoord het gelijke spel (0-0) over de streep.

De Olympique Marseille-fans hadden een sfeeractie met vuurwerk in petto voor de Fransen bij aanvang van het duel. De rook bleef lang in het Stade Vélodrome hangen. "De eerste vijftien, twintig minuten was het gewoon niet mogelijk om te ademen. Mijn ogen prikten, mijn longen zaten vol met rook, het was echt verschrikkelijk", aldus Dessers. Al snel oogde Feyenoord stabiel. "Toen hadden we die fase overleefd, kwam er iets meer rust. We zijn nooit helemaal in ons spel geraakt, maar dat is ook de verdienste van Marseille."

Uiteindelijk gaf Feyenoord weinig weg en eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. "Het was niet onze mooiste wedstrijd, maar we hebben laten zien dat we niet alleen goed kunnen voetballen – zoals in de heenwedstrijd – maar ook kunnen knokken voor een resultaat", stelt Dessers.

Feyenoord speelt op 25 mei in Tirana de finale van de Conference League. De Rotterdammers nemen het daar op tegen AS Roma.