Nieuws

'Kogel lijkt door de kerk: Klopp en Lijnders tekenen tot 2026 bij in Liverpool'

'Kogel lijkt door de kerk: Klopp en Lijnders tekenen tot 2026 bij in Liverpool'

28-04-2022 16:01

Liverpool FC en trainer Jürgen Klopp gaan langer met elkaar in zee, bevestigt The Athletic. Klopp en zijn assistent Pepijn Lijnders tekenen een contract tot 2026 bij The Reds. De Duitse trainer en Nederlandse assistent lagen in het vorige contract tot 2024 vast. 

Marc Kosicke, de agent van Klopp, voerde de afgelopen dagen gesprekken met Mike Gordon, de eigenaar van de club. Beide partijen gingen met dezelfde intenties om de tafel, zo stelt de krant, waardoor een deal nooit ver weg was. De assistenten van Klopp zetten ook hun handtekening onder de nieuwe verbintenis. 

Klopp zit al sinds 2015 bij de Engelse grootmacht en heeft de club teruggebracht tot de Europese top. De Duitse manager bracht onder meer het eerste landskampioenschap sinds 1990. Ook werd de Champions League en het WK voor clubteams binnengesleept. De League Cup en de Europese Super Cup moesten het ook ontgelden. 

Liverpool heeft dit seizoen de unieke kans om de 'quadruple' te winnen, alle vier de grote prijzen. Liverpool kan nog de Champions League en de landstitel binnenslepen en staat binnenkort in de finale van de FA Cup. De League Cup werd eerder dit jaar al gewonnen door in de finale Chelsea te verslaan. Liverpool staat met anderhalf been in de Champions League-finale en versloeg Villarreal met 2-0 in het eerste duel van de halve finale.