Nieuws

Belgische Man City-fan mishandeld door Brugge-hooligans: 'Voor dood achtergelaten'

Belgische Man City-fan mishandeld door Brugge-hooligans: 'Voor dood achtergelaten'

20-10-2021 11:56 Laatste update: 12:00

Triest nieuws uit Belgie, waar de 63-jarige Guido uit Meerbeke vecht voor zijn leven. De Manchester City-supporter bezocht de wedstrijd van 'zijn' ploeg tegen Club Brugge en werd na afloop van het duel mishandeld door een groep supporters van de thuisploeg. 

Zijn zoon Jurgen vertelt aan Het Laatste Nieuws dat ze op de terugweg even stopten op een parkeerplaats in de buurt van Drongen. "Terwijl wij al doorreden, stond mijn vader buiten te wachten op zijn twee vrienden. Daar stapte een supporter van Club Brugge op hem af en trok zijn sjaal van zijn hals. Toen mijn pa zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd, waarna de daders zijn weggevlucht en ze mijn pa voor dood achterlieten", getuigt Jurgen.

Het slachtoffer is aangesloten bij Blue Moon Belgium, een officiële Manchester City-supportersclub voor Belgische fans. Middels dat platform laat Jurgen weten dat zijn vader 'laf is aangevallen omwille van zijn Manchester City-sjaal'. 

'We hopen dat de daders bestraft worden. We komen één keer in België en je wordt voor dood achtergelaten', meldt Jurgen via Facebook. De man is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in coma ligt en vecht voor zijn leven. Het Laatste Nieuws meldt dat de Belgische politie in de loop van de nacht vijf verdachten heeft aangehouden.