Nieuws

Koeman gaf Van der Meijde 'advies': 'Rook er maar niet meer dan tien per dag'

Koeman gaf Van der Meijde 'advies': 'Rook er maar niet meer dan tien per dag'

04-04-2022 14:11

Andy van der Meijde is bij Rookworst de Podcast ingegaan op de band die hij met voormalig Ajax-trainer Ronald Koeman onderhield tijdens zijn tijd als speler. Daarnaast denkt de voormalig international dat Jari Litmanen de beste voetballer is met wie hij ooit op een veld gestaan heeft.

In het programma wordt hij gevraagd naar zijn favoriete trainer. "Koeman is gewoon een mens zoals jij en ik", vertelt hij. Tijdens het uitgaan werd de aanvaller gezien door zijn toenmalige trainer, terwijl de rechtspoot aan het roken was. "De dag erna moesten we gewoon trainen. Na de training kwam Koeman naar me toe: Was je aan het roken? Weet je wat moet doen? Niet meer dan tien per dag. Dan is het goed. Echt een geweldige trainer, echt top", lacht Van der Meijde.

Op de vraag wie de 'tofste' speler is reageert de oud-rechtsbuiten na enig aarzelen. "Ik denk Jari Litmanen", zegt hij. "Hij is ook wel de beste speler met wie ik gespeeld heb. Hij was langzaam, maar zo slim. Hij liep er al rustig heen en die bal kwam daar gewoon. Zo slim was hij. Ook altijd één keer raken", besluit Van der Meijde zijn lofzang.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!