Scorende De Roon onderuit tegen Napoli: oud-PSV'ers belangrijk voor Insigne en co.

03-04-2022 16:56

Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag de kraker tegen Napoli verloren. Met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis werd het 1-3 voor Lorenzo Insigne en co.

Al in de veertiende minuut kreeg Napoli een penalty na een overtreding van keeper Juan Musso op oud-PSV’er Dries Mertens. Insigne schoot feilloos raak en maakte daarmee zijn achtste van het seizoen. In de 37ste minuut vergrootte de Napolitanen de voorsprong via Matteo Politano, die scoorde op aangeven van Insigne.

Na rust deed de ploeg van de Nederlanders wat terug via De Roon. De niet vaak scorende verdedigende middenvelder kopte raak uit een voorzet van Aleksey Miranchuk. In de 81ste minuut maakte Napoli aan alle onduidelijkheid een einde. Op aangeven van oud-PSV’er Hirving Lozano scoorde Eljif Elmas de 1-3 en bepaalde daarmee de eindstand.

Door de winst staat Napoli nu op evenveel punten als koploper AC Milan. De Napolitanen hebben één wedstrijd minder gespeeld dan de Milanezen. Atalanta staat zevende in de Serie A