Nieuws

Van Polen dacht aan stoppen bij PEC: 'Het leek nergens op, nul vertrouwen'

Van Polen dacht aan stoppen bij PEC: 'Het leek nergens op, nul vertrouwen'

01-04-2022 10:13

Bram van Polen (36) overwoog aan het begin van dit seizoen om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De aanvoerder van PEC-Zwolle stond op de laatste plek met zijn club en lang leek handhaving een onmogelijke opgave. Na de winterstop veranderde er veel bij PEC.

"Aan het begin van het seizoen vertelde ik tegen mezelf: na dit seizoen kap ik er echt mee", aldus Van Polen bij Voetbalpraat op ESPN. "Het leek nergens op. Er zat nul vertrouwen in de ploeg en dan moet je steeds met je kop voor de camera iedere keer hetzelfde lulverhaal ophangen. Zo is het wel een beetje. Ik was daar helemaal klaar mee. Je voelt je verantwoordelijk als je aanvoerder bent en al zolang bij de club zit. Dat begon wel aan me te vreten."

De rechtsback merkt dat er het een en ander is veranderd na de winterstop. "Een paar jongens die aan het begin van het seizoen niet fit waren, zijn dat nu wel. Dat is een groot verschil. De trainer heeft wel wat teweeg gebracht, ja. Het zelfvertrouwen was nul komma nul. Het heeft even geduurd, ook omdat hij een nieuw spelsysteem had. We moesten eraan wennen en in geloven, het was vernieuwend. Tot nu toe pakt het goed uit."

Van Polen gaf ook te kennen dat hij dicht is bij een contractverlenging bij PEC. De verdediger speelt sinds het seizoen 2007/2008 acht voor de huidige drager van de rode lantaarn in de Eredivisie en is uitgegroeid tot een clubicoon in Zwolle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!