Nieuws

Heerenveen haalt bezem door de selectie: minimaal zes spelers vertrekken

Heerenveen haalt bezem door de selectie: minimaal zes spelers vertrekken

29-03-2022 16:01

De selectie van SC Heerenveen gaat komend seizoen flink op de schop. De Friezen hebben de aflopende contracten van acht spelers formeel opgezegd, is te lezen via de officiële kanalen via de club.

Het nieuws betreft de spelers Ibrahim Dresevic, Siem de Jong, Lucas Woudenberg, Jan Ras, Hamdi Akujobi, Stanislav Shopov, Erwin Mulder en Nick Bakker. Van het eerste zestal neemt Heerenveen na dit seizoen sowieso afscheid. Met Mulder en Bakker gaat de club in een later stadium nog in gesprek.

"Omdat sommige spelers pas in hun eerste contract zaten waren we niet in alle gevallen verplicht om al voor 1 april duidelijkheid te geven, maar we vonden wel dat we dat moesten doen", luidt de toelichting van technisch manager Ferry de Haan.

Doordat Heerenveen een flink aantal spelers laat gaan, kan het komend seizoen een nieuwe weg in slaan. "We kunnen allemaal zien dat er nieuwe energie en dynamiek nodig is", vervolgd de Haan. "Ik wil zeker niet zeggen dat het ligt aan de spelers die we nu de wacht aan hebben gezegd, maar in zijn totaliteit vinden we het wel nodig om door te selecteren, om een oneerbiedig woord te gebruiken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!