Nieuws

'Fraser topkandidaat om vacature van hoofdtrainer bij FC Utrecht op te vullen'

'Fraser topkandidaat om vacature van hoofdtrainer bij FC Utrecht op te vullen'

29-03-2022 10:25

Henk Fraser staat op de nominatie om de nieuwe trainer van FC Utrecht te worden, weet Voetbal International. De 55-jarige trainer is momenteel werkzaam als asistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, wat nog wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. 

De positie van hoofdtrainer bij Utrecht wordt op dit moment ingevuld door Rick Kruys, die tegelijk in de leer is bij mentor Dick Advocaat. Wat ook bekend is, is dat Kruys alleen het huidige seizoen zal afmaken. De Domstedelingen kijken dan ook nu al verder naar het nieuwe seizoen en zoeken een 'sterke man die niet in de war raakt van spreekkoren of een emotionele grootaandeelhouder', schrijft VI.

Eigenaar Frans van Seumeren heeft ambitieuze plannen met de club. Utrecht moet sportief de aansluiting zien te vinden met FC Twente en Vitesse en daarnaast is ook de jeugd een belangrijk speerpunt. Het ligt voor de hand dat de selectie van de nummer zeven in de Eredivisie aankomende zomer de nodige mutaties zal ondergaan.

Eerder werd bekend dat Fraser en Sparta Rotterdam na dit seizoen sowieso uit elkaar gaan. Het is niet de eerste keer dat de voormalig centrale verdediger in de belangstelling staat van Utrecht. In 2018 viel zijn naam ook al in de Galgenwaard toen Erik ten Hag werd weggeplukt door Ajax. Volgens VI zouden de huidige werkzaamheden van Fraser bij Oranje wel tot problemen kunnen zorgen. Pas na het WK in Qatar kan Fraser daadwerkelijk volledig aan de slag voor Utrecht. Mochten de Domstedelingen dit niet zien zitten, dan zouden Mark van Bommel, Danny Buijs en Jaap stam in de picture komen.