Nieuws

Timber, Gakpo en Teze verlaten geblesseerd het trainingskamp van Oranje

Timber, Gakpo en Teze verlaten geblesseerd het trainingskamp van Oranje

25-03-2022 11:35

Jurriën Timber, Cody Gakpo en Jordan Teze hebben vrijdag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Het drietal is geblesseerd afgehaakt in de voorbereiding op de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland.

Timber en Gakpo waren allebei niet fit bij aankomst. Toch besloot bondscoach Louis van Gaal het duo bij de groep te halen. De oefenmeester gaat in aanloop naar het WK in Qatar een 3-5-2 systeem proberen te implementeren en wilde daar zijn volledige selectie bij hebben. Het duo is dus nu alsnog afgehaakt en onderweg naar huis. Van Gaal keerde vrijdag terug op het trainingsveld. De voorbije dagen ontbrak hij wegens een coronabesmetting.

Teze maakte voor het eerst deel uit van de Oranje-selectie, maar raakte tijdens de training van woensdag geblesseerd. Om die reden heeft de PSV'er het trainingskamp inmiddels verlaten. Er worden geen vervangers opgeroepen voor het drietal.

Oranje oefent zaterdagavond tegen Denemarken en dinsdag tegen Duitsland. Er is besloten om voor deze wedstrijden geen vervangers op te roepen.