Opinie

Advies voor Ten Hag van Stam: 'Hij moet deze stap in zijn carrière zetten'

Advies voor Ten Hag van Stam: 'Hij moet deze stap in zijn carrière zetten'

15-03-2022 15:08

Jaap Stam heeft zich in gesprek met Sky Sport Italia positief uitgelaten over Ajax-trainer Erik ten Hag. De voormalig mandekker denkt dat de Oldenzaler er goed aan doet om zijn carrière bij Manchester United voort te zetten als hij de Amsterdammers aan het einde van dit seizoen besluit te verlaten.

In gesprek met het medium komt Manchester United, waar Stam in het verleden drie jaar voor speelde, ter sprake. "Ze zouden de wedstrijden meer moeten domineren. Ik hoop dat de club volgend seizoen betere keuzes maakt, ze moeten weer aan de top komen", reageert hij.

Volgens de voormalig trainer van onder meer Reading en Feyenoord is Ten Hag bij uitstek geschikt om de afzwaaiende interim-manager Ralf Rangnick aan het einde van dit seizoen op te volgen. "Ten Hag doet het erg goed bij Ajax, hij maakt het team tot een lastige tegenstander voor iedereen in Europa en Nederland."

"Bij Ajax heeft hij uiteraard het geld om het team te laten groeien met jonge spelers. Hij moet deze stap voorwaarts in zijn carrière zetten", besluit de gewezen international van Oranje.