Nieuws

NEC-verontwaardiging erkend door de KNVB: rode kaart geseponeerd

NEC-verontwaardiging erkend door de KNVB: rode kaart geseponeerd

14-03-2022 16:51

De rode kaart die NEC-speler Souffian El Karouani zaterdag kreeg tegen FC Groningen is door de aanklager betaald voetbal geseponeerd. Daardoor kan de back gewoon in actie komen tegen Sparta Rotterdam

De Marokkaan ontving een rode prent voor een vermeende kopstoot tegenover FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen, maar leek erg zwaar gestraft te worden. De KNVB heeft dat nu bevestigd door de rode kaart de seponeren. De uitleg van de bond luidt: 'De aanklager betaald voetbal acht de rode kaart van speler Souffian El Karouani tijdens de wedstrijd FC Groningen- NEC (...) niet wettig en overtuigend bewezen en heeft besloten de rode kaart te seponeren.'

Scheidsrechter Sander van Eijk had eerder al aangegeven dat hij achteraf gezien niet blij was met zijn beslissing.  "Ik heb net de beelden gekeken, voor mij is dit te zwaar voor een rode kaart", aldus de leidsman tegenover ESPN. Ook VAR-scheids Serdar Gözübüyük greep niet in.

Door de rode kaart kwam NEC al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan. De Nijmegenaren kwamen nog op voorsprong, maar verloren de wedstrijd uiteindelijk met 4-3 door een late goal van Groningen-invaller Romano Postema.

Nu de rode kaart van El Karouani geseponeerd is, kan trainer Rogier Meijer gewoon beschikken over de Marokkaans international tegen Sparta komend weekend.