Slecht verdedigend PSV speelt gelijk in spektakelstuk met acht goals

11-03-2022 00:02

De heenwedstrijd tussen PSV en FC Kopenhagen is uitgelopen op een spektakelstuk. De Eindhovenaren kwamen tot drie keer toe op achterstand, maar wisten er uiteindelijk toch nog een 4-4 gelijkspel uit te slepen.

PSV begon zwak aan de achtste finale van de Conference League. Al na zes minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong in het Philips Stadion. Na de tegentreffer bleef PSV slordig aan de bal, maar wist het door een kopbal van Cody Gakpo toch voor de 1-1 te zorgen. Het elftal van Roger Schmidt kon er niet lang van genieten, want twee minuten later stond PSV alweer met 1-2 achter na een fout van Joey Veerman. Lukas Lerager maakte het nog erger voor de Eindhovenaren door op slag van rust ook nog de derde Deense treffer te maken.

Door de zwakke eerste helft besloot Schmidt in te grijpen. Noni Madueke en Joey Veerman moesten het veld ruimen voor Eran Zahavi en Ritsu Doan. Vijf minuten na zijn invalbeurt wist Doan het net al te vinden, waardoor de spanning weer terug was. PSV leek gretiger de kleedkamer uitgekomen en kreeg na ruim een uur spelen een strafschop na een lichte overtreding op Philipp Max. Gakpo miste echter vanaf elf meter en liet daarmee de uitgelezen kans op de 3-3 onbenut. Even later was Gakpo alsnog de gevierde man door van dichtbij de gelijkmaker binnen te werken.

Met nog twintig minuten op de klok ging PSV nog vol voor de overwinning, maar dit mocht niet baten. Ibrahim Sangaré leverde de bal in bij Pep Biel die het cadeautje uitpakte en Kopenhagen op voorsprong schoot. Vlak voor tijd wist Zahavi nog voor de gelijkmakende 4-4 te zorgen door een afgemeten voorzet van Gakpo binnen te koppen. Met nog een paar minuten op de klok gingen de Eindhovenaren nog op zoek naar de winnende goal, maar die viel niet meer.