Nieuws

Tuchel hekelt uitpubliek dat naam Abramovich scandeerde tijdens steunbetuiging

Tuchel hekelt uitpubliek dat naam Abramovich scandeerde tijdens steunbetuiging

05-03-2022 19:18 Laatste update: 19:45

Thomas Tuchel is niet te spreken over het uitpubliek in de wedstrijd tussen Burnley FC en Chelsea FC. Tijdens een steunbetuiging voor de inval in Oekraïne was de naam van Roman Abramovich te horen in het uitvak. De Russische miljardair heeft Chelsea onlangs te koop gezet na ophef over de rol van Abramovich. 

Chelsea wist de wedstrijd met 0-4 te winnen, maar Tuchel kan er niet bij dat uitsupporters de steunbetuiging ontsierden. "Het is niet het moment om dit te doen", vertelt Tuchel. Eerder in de week vroeg Tuchel nog aan verslaggevers om hem niet meer lastig te vallen met vragen over Abramovich. 

"Luister, als we solidariteit tonen, moeten wij dat samen doen. We gaan met zijn allen op de knie en als een belangrijk persoon van onze club of een andere club overlijdt, hebben we ook een minuut stilte. Het is niet het moment voor andere berichten, het is het moment om respect te tonen", verklaart Tuchel op het persmoment na afloop van het duel. 

"Wij doen dit voor Oekraïne en er is geen andere mening over de situatie die zich daar afspeelt. Ze hebben onze steun en we denken aan ze", sluit de Duitser af.