Nieuws

Van Axel Dongen kan rekenen op steun: 'Uw zoon doet het zo goed!'

Van Axel Dongen kan rekenen op steun: 'Uw zoon doet het zo goed!'

21-02-2022 11:33 Laatste update: 12:27

Amourricho van Axel Dongen ligt goed in de groep bij Ajax. De pas zeventienjarige vleugelaanvaller maakte dit seizoen zijn eerste minuten in het eerste elftal van Ajax en wordt op handen gedragen door zijn medespelers. 

De moeder van Van Axel Dongen, Cherrel, haalt enkele voorbeelden aan in gesprek met Ajax Showtime. Onder anderen Mohamed Ihattaren had mooie woorden over voor het jonge talent. "Ze trainen soms samen bij Jong Ajax. Na één van de eerste trainingen was Ihattaren naar Amo toegekomen. Amo vertelde die avond aan mij: mama, ik heb die man nog nooit gezien en hij komt na de training naar me toe en zegt 'jongen, ik ben trots op je, je doet het zo goed'. Hij kan zo goed voetballen, maar is de laatste tijd te hard aangepakt", zegt Cherrel over Ihattaren.

"Dusan Tadic komt naar hem toe alsof ze al jaren samen spelen. Dat heeft Amo afgedwongen door zijn voeten te laten spreken en naast het veld gewoon down to earth te zijn. Geen arrogantie en geen hoogmoed. Als je dat hebt, zijn ze snel op je uitgekeken", vult vader Otmar aan. Ook Jurriën Timber is te spreken over de jonge aanvaller. Cherrel: "Ik kwam Amo een keer ophalen op De Toekomst en toen kwam Jurriën Timber naar me toe. Hij zei: uw zoon doet het zo goed!" Dit seizoen kwam Van Axel Dongen tot één duel in de Eredivisie en één duel in de KNVB Beker met het eerste elftal van Ajax.