Sterk PSV blijft foutloos in de Eredivisie na simpele zege op PEC Zwolle

12-11-2023 14:04

PSV blijft ongeslagen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz won zondagmiddag met 4-0 van PEC Zwolle en won zo de twaalfde competitiewedstrijd op een rij.

Al na vijf minuten spelen kon het strijdplan van PEC Zwolle in de prullenbak. Op aangeven van Guus Til schoot Hirving Lozano al heel vroeg de 1-0 binnen. Na de openingstreffer van de Mexicaan leek PSV een versnelling terug te schakelen, maar na een half uur spelen werd de voorsprong dan toch verdubbeld. Til was ditmaal niet de aangever, maar de afmaker: 2-0.

Ook na rust kwam PSV geen moment in de problemen. Na een uur spelen viel de 3-0 uit een zeer bekend recept. Luuk de Jong kopte namelijk weer eens raak en zorgde voor de 3-0. De mooiste treffer viel in de slotfase. Sergino Dest speelde de bal achter zijn standbeen naar de ingevallen Malik Tillman, die goed binnenschoot en voor de 4-0 einstand zorgde. Door de overwinning staat PSV na twaalf wedstrijden met 36 punten stijf bovenaan in de Eredivisie.