Nieuws

Van Hecke kijkt uit naar Europa League-clash: 'Bijzonder om tegen Ajax te spelen'

Van Hecke kijkt uit naar Europa League-clash: 'Bijzonder om tegen Ajax te spelen'

09-11-2023 14:03

Jan Paul van Hecke gaat tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Ajax in op zijn terugkeer in Nederland. De verdediger staat donderdagavond met Brighton & Hove Albion tegenover de Amsterdammers in de Europa League.

De verdediger uit Arnemuiden is blij om terug te zijn in Nederland, waar hij eerder voor NAC Breda en SC Heerenveen heeft gespeeld. Van Hecke ervaart het als speciaal om hier te zijn, omringd door bekende mensen en medespelers. Hoewel de speler Europese wedstrijden altijd prachtig vindt, kijkt hij vooral uit naar het spelen tegen Ajax. Het zou zijn vierde Europese wedstrijd zijn als hij speelt. "Ik vind het bijzonder om tegen Ajax te spelen. In mijn eigen land, mensen die je kent, tegen spelers die je kent. Ik kijk ernaar uit", vertelt Van Hecke.

Brighton zet bij een overwinning tegen de Amsterdammers een grote stap in de richting de volgende ronde van de Europa League. Van Hecke benadrukt dat het een cruciale wedstrijd is, aangezien zowel Ajax als zijzelf punten nodig hebben en verwacht dan ook dat beide teams voor de overwinning zullen spelen. Hij merkt op dat de vorige wedstrijd anders was dan wat gebruikelijk is voor Ajax, omdat ze dieper terugzakten dan gewoonlijk. Daarom is de Nederlander benieuwd hoe Ajax het morgen zal aanpakken.

"Ik denk dat ze meer zelfvertrouwen hebben dan de afgelopen keer. Dus voor ons is het zaak om een heel goede wedstrijd neer te zetten", besluit de verdediger.

Ajax - Brighton begint donderdagavond om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.