Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest op het middenveld, Rensch terug

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest op het middenveld, Rensch terug

09-11-2023 10:28 Laatste update: 10:29

Devyne Rensch keert donderdagavond waarschijnlijk terug in de basis van Ajax. De Amsterdammers spelen in eigen huis een cruciaal Europa League-duel tegen Brighton & Hove Albion. Bij afwezigheid van de geblesseerde Branco van den Boomen moet trainer John van 't Schip ook op het middenveld een keuze maken.

Rensch lijkt na zijn blessureleed weer zijn plaats op rechtsachter in te gaan nemen. Die werd in de afgelopen weken steevast ingevuld door Anton Gaaei. Afgelopen zondag mocht Rensch, die sinds begin oktober niet meer in actie kwam, een kwartier invallen tegen SC Heerenveen. Het ziet ernaar uit dat hij tegen de Engelsen volledig fit is om vanaf de aftrap te gaan spelen. Het duo Sutalo-Hato in het centrum lijkt elkaar ook steeds beter te vinden. Op links ziet het ernaar uit dat Ar'Jany Martha na zijn sterke debuutoptredens tegen FC Volendam en Heerenveen weer start.

Het middenveld is daarentegen nogal een puzzel geworden voor Van 't Schip. Branco van den Boomen is door zijn kwetsuur niet inzetbaar. Daardoor is het de verwachting dat Silvano Vos samen met Kenneth Taylor in de controle begint. De coach verkoos de jonge Vos de afgelopen twee wedstrijden telkens boven Benjamin Tahirovic, die in dat geval genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Kristian Hlynsson begint op tien. De IJslander werd woensdag nog definitief overgeheveld naar het eerste elftal.

In de aanval worden er verder geen gekke dingen verwacht. Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn moeten met hun ervaring en individuele kwaliteiten immers voor de doelpunten gaan zorgen.

Ajax – Brighton begint donderdagavond om 18.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog zal te zijner tijd online komen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Vos, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.