Nieuws

Oud-spelers United steunen Ten Hag: 'Spelers moeten naar zichzelf kijken'

Oud-spelers United steunen Ten Hag: 'Spelers moeten naar zichzelf kijken'

09-11-2023 07:25

Erik ten Hag geniet steun van verschillende oud-spelers van Manchester United. Rio FerdinandPaul Scholes en Owen Hargreaves steunen de Nederlander en wijzen een andere schuldige aan. Volgens hen ligt het probleem meer bij de spelers dan bij de trainer.

"Ik denk dat je deze trainer moet laten zitten, maar ja, dit is een slecht resultaat", zei Ferdinand. "Het is heel erg slecht, zelfs. De club is terug in crisismodus. Het lijkt wel een rollercoaster, er is totaal geen vastigheid. Het donderde op een gegeven moment in elkaar. Ze capituleerden. Dat zegt mij dat er te weinig karakter zit in deze ploeg. Als ze onder druk staan, zijn er te weinig leiders om het elftal bij de hand te nemen. De spelers moeten naar zichzelf kijken."

Paul Scholes kon zich vinden in de woorden van zijn oude-teamgenoot. "Ik heb niet het gevoel dat hij heel erg onder druk staat. Hij heeft een goed eerste seizoen gehad en heeft daarmee wat tijd voor zichzelf gekocht. Daarnaast heeft hij last van veel blessures in zijn ploeg, maar negen nederlagen in zeventien wedstrijden zijn natuurlijk niet goed. Vandaag had hij ook wat pech door de rode kaart."

Mocht Manchester United Erik ten Hag toch ontslaan, dan zou ook Owen Hargreaves zich daar niet in kunnen vinden. Het zou de achtste keer zijn dat een hoofdtrainer wordt ontslagen sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson. "De cijfers liegen niet, maar deze trainer moet het vertrouwen krijgen. Telkens maar de manager ontslaan is niet de oplossing."

Komende zaterdag wacht The Red Devils alweer hun volgende wedstrijd. Luton Town komt dan op bezoek op Old Trafford. Op zaterdag om 16.00 uur begint de bal te rollen.