Nieuws

Ajax-target Thiago Almada pakt felbegeerde prijs in de MLS

Ajax-target Thiago Almada pakt felbegeerde prijs in de MLS

6 november - 16:15 Laatste update: 17:21
2

Thiago Almada is maandag verkozen tot beste jonge speler van het jaar in de Major League Soccer. De Argentijn stond vorige zomer al op de radar van Ajax en kan zomaar in januari alsnog naar Amsterdam vertrekken. 

De MLS meldt via de officiële website dat Almada de prijs in ontvangst neemt. De 22-jarige speler was dit seizoen goed voor elf goals en negentien assists. Ook de competitie uit de Verenigde Staten verwacht dat Almada het record gaat verbreken voor duurste speler uit de MLS: momenteel komt die eer toe aan Miguel Almiron, die voor 25 miljoen euro naar Newcastle United vertrok en daar nu de sterren van de hemel speelt.

Ajax was de afgelopen zomer al in de markt voor Almada, maar de Argentijn werd uiteindelijk niet gehaald. Georges Mikautadze werd het goedkope alternatief van de wereldkampioen. Met het vertrek van directeur voetbalzaken Sven Mislintat én trainer Maurice Steijn is het echter de vraag welke versterkingen Ajax zal ophalen in de winter. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!