Nieuws

'Ronaldo onderzocht door belastingdienst: bedrijf deed aan belastingontduiking'

'Ronaldo onderzocht door belastingdienst: bedrijf deed aan belastingontduiking'

03-11-2023 16:32

Cristiano Ronaldo wordt onderzocht door de Spaanse belastingdienst. Tussen 2019 en 2021 zou een haarkliniek waarin hij geïnvesteerd heeft geen omzetbelasting hebben betaald. Volgens de Spaanse krant Sport zouden bankrekeningen en betalingen al bekeken zijn en is ook Ronaldo aan de beurt.

De Portugese superster, die momenteel zijn brood verdiend bij het Saudische Al-Nasr, zou meedere filialen van de Insparya Medical Clinic in bezit hebben. De belastingontduiking zou plaatsvinden bij haartransplantaties waarbij alopecia zou optreden. Dat is een ziekte waarbij de patiënt plotselinge haaruitval heeft.

Volgens de haarkliniek is dit een transplantatie waarbij een ziekte wordt behandeld en dient daar geen omzetbelasting over geheft te worden. De Spaanse belastingdienst vindt echter dat deze behandeling puur esthetische doeleinden heeft en daarover diend in Spanje 21% BTW betaald te worden.

Inmiddels buigen advocaten van beide kanten zich over de zaak. Het is niet de eerste keer dat Ronaldo in aanmerking komt met Spaanse justitie. Hij moest in 2019 al een boete van 18,8 miljoen euro betalen en kreeg een voorwaardelijke celstraf van 23 maanden wegens belastingontduiking.