Nieuws

Clubpsycholoog Almere doet stap terug na kritische uitspraken over Ajax-staf

Clubpsycholoog Almere doet stap terug na kritische uitspraken over Ajax-staf

20-10-2023 14:20

Annemieke Zeijerveld, de sportpsychologe van Almere City, zit komende zaterdag niet op de bank als de ploeg op bezoek gaat bij NEC. Door haar uitspraken over Ajax is het staflid voorlopig op non-actief gezet. Dat vertelt trainer Alex Pastoor in gesprek met Omroep Flevoland.

"Ze neemt even een stap terug", aldus Pastoor. "We zijn één en we hopen met zijn allen, staf en spelers, dat ze weer terug komt. We hebben dit in goed overleg gedaan met elkaar, want nogmaals, we zijn één. Ik zou er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb nu de dingen gezegd die ik wilde zeggen. Ze zit zaterdag niet op de bank."

Zeijerveld deed onlangs in het radioprogramma De Perstribune van NPO Radio 1 een aantal uitspraken over het volgens haar 'slechte leiderschap' bij Ajax. Ze had het onder meer over Hedwiges Maduro, de huidige assistent-trainer van de Amsterdammers. Beiden werkten tot voor kort nog samen bij Almere. "Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn en ik zie soms zelfs gebroken jongens", stelde Zeijerveld toen. "Maar waar het in mijn visie fout gaat, is bij de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me eigenlijk het meeste. Ik zie gewoon heel zwak leiderschap met gefrustreerd gedrag en handen voor de ogen slaan."

Vervolgens werd de werkneemster van Almere City bedolven onder allerlei kritiek. Zo nam Almere afstand van haar uitspraken, stellende dat ze dat als onafhankelijk expert deed. Ook Maduro vond het 'not done' en zei het er niet mee eens te zijn.