Nieuws

Reijnders wil belangrijker worden voor AC Milan: 'Nu ook in het maken van goals'

Reijnders wil belangrijker worden voor AC Milan: 'Nu ook in het maken van goals'

10-10-2023 18:56

Tijjani Reijnders wil zijn bijdrage bij AC Milan vergroten, zo vertelt de oud-middenvelder van AZ in gesprek met Voetbal International. In Milaan speelt de Oranje-international op een andere positie dan dat hij gewend was.

Reijnders was niet bang om bij zijn nieuwe club direct ballen op te eisen. De middenvelder wilde niet overkomen als iemand nieuw was. "Je moet laten zien waaróm je bent gehaald. Dat had ik in mijn hoofd zitten, dat ik mezelf moest laten zien", begint de middenvelder. "Je moet schijt hebben en je eigen ding doen. Goede voetballers weten elkaar te vinden op het veld." Op dat veld speelt Reijnders op een andere positie dan in Alkmaar. "Ik speel nu hoger op het veld. Meer aanvallend", vervolgt hij.

"Bij Milan spelen we met de punt naar achteren en ben ik een van de aanvallende middenvelders", die rol wil Reijnders meer gaan verzilveren. "Nu is het aan mij ook belangrijk te worden in het maken van goals. Doordat ik minder ver terug hoef op het veld, heb ik wat meer energie over voor aanvallende acties."

Tot nu toe kwam Reijnders tien keer in actie voor AC Milan. Daarin wist hij twee assists te leveren.