Nieuws

'Nieuw licht op dopingzaak Pogba: Fransman mag hopen op lagere straf'

'Nieuw licht op dopingzaak Pogba: Fransman mag hopen op lagere straf'

07-10-2023 20:36

Paul Pogba mag hopen op een minder extreme straf inzage zijn dopingschandaal. De Fransman zou volgens Italiaanse media namelijk niet positief zijn getest op pure testosteron, maar een andere stof.

Afgelopen maand kwam het nieuws naar buiten dat Pogba geschorst werd aangezien hij positief was getest op testosteron. De Middenvelder mocht vrezen voor zijn carrière en werd geschorst door de club. Corriere della Sera komt zaterdagavond op de proppen met het nieuws dat Pogba niet positief is getest op het gebruik van pure testosteron. De Fransman zou echter een ander goedje hebben henomen met de naam DHEA, beter bekend als het ‘verjongingshormoon.’

DHEA werkt tegen veroudering, maar helpt je ook om spierkracht te verbeteren. DHEA produceert net als testosteron metabolieten en lijkt dus even erg te zijn. Echter spreekt het in het voordeel van Pogba dat DHEA beter te dateren is. Hierdoor kan beter worden aangetoond hoeveel Pogba heeft genomen en wanneer. Dit kan namelijk helpen in de strafmaat want als dat meevalt kan de straf van Pogba ook lager uitvallen dan de eerder genoemde vier jaar.