Nieuws

Vermeer ziet ‘heel ander Feyenoord’ in aanloop naar treffen met oude club

Vermeer ziet ‘heel ander Feyenoord’ in aanloop naar treffen met oude club

07-10-2023 12:14 Laatste update: 12:30

Kenneth Vermeer neemt het zondag met PEC Zwolle in eigen huis op tegen zijn oude club Feyenoord. De doelman ziet een compleet ander Feyenoord, dan toen hij er zat, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Vermeer blikt in gesprek met de krant voorruit op het treffen met zijn oude club. "Wat ze daar hebben neergezet, voetballend, dat klopt allemaal", begint Vermeer. "Maar ze hebben daar ook een trainer staan die het wel snapt." Vermeer ziet Feyenoord een compleet ander spel zien in vergelijking met zijn periode tussen 2014 en 2018. "Vlak voordat ik wegging wilden we ook voetballen, maar niet het voetbal dat Feyenoord nu speelt. Wat ik nu zie, daar kan ik van genieten”, meent de doelman. "Dat het een trendbreuk is? Zeker, hard werken was altijd nummer één bij Feyenoord, maar nu is het een combinatie van. Er wordt arbeid geleverd, maar ook goed gevoetbald."

Vermeer keerde na periodes in België en de MLS afgelopen zomer terug in Nederland. Nu staat voor hem met PEC Zwolle een weerzien met Feyenoord op het programma. Na de wedstrijd tegen Alético Madrid weet Vermeer dat Feyenoord kan imponeren. "Europees voetbal en de competitie is een wereld van verschil. Wanneer je dat liedje van de Champions League hoort, komen er krachten naar boven", weet de doelman. "Maar in de competitie moet het meer vanuit hunzelf komen"

Na zijn gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord in 2014 droeg Vermeer het shirt van de Rotterdammers 133 keer.