Nieuws

Officieel: Aubameyang tekent voor 3,5 jaar bij Barça met opmerkelijke clausule

Officieel: Aubameyang tekent voor 3,5 jaar bij Barça met opmerkelijke clausule

02-02-2022 12:20 Laatste update: 15:59

FC Barcelona heeft eindelijk de komst van Pierre-Emerick Aubameyang wereldkundig gemaakt. De spits uit Gabon heeft een contract tot medio 2025 bij de Catalanen ondertekend. 

Op de clubsite laat Barcelona weten dat 'op korte termijn' de details over de presentatie van Aubameyang bekend worden gemaakt. Hoewel hij voor drieënhalf jaar tekent, is in de overeenkomst van de 32-jarige aanvaller een clausule opgenomen waardoor beide partijen op 30 juni 2023 al afscheid kunnen nemen. Daarnaast is er een afkoopsom van honderd miljoen euro in het contract vastgelegd.

In een emotioneel relaas nam Aubameyang woensdag afscheid van Arsenal, waarmee hij voorsorteerde op een definitief vertrek. Op Deadline Day kwam de voormalig aanvoerder van The Gunners al aan op vliegveld Prat, waardoor de geruchtenmolen over zijn mogelijke komst volop draaide.

De Londenaren verscheurden dinsdag zijn contract, waardoor niets meer een overgang naar de ploeg van trainer Xavi Hernández in de weg stond. Aubameyang gaat flink minder verdienen. Volgens The Times betaalde Arsenal 8,4 miljoen euro aan de grootverdiener voor het afkopen van zijn contract.